کد خبر 1328867
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
نشست باقری با مذاکره کنندگان روسیه و چین در وین

مذاکره کنندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین در نشستی سه جانبه در وین در حال گفت‌وگو هستند.

به گزارش مشرق، امشب (چهارشنبه) ۲۹ دی ماه و در ادامه رایزنی‌های جاری در شهر وین در چارچوب دور هشتم مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به منظور رفع تحریم‌های آمریکا علیه ایران، نشست سه جانبه‌ای با حضور علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران، میخائیل اولیانوف مذاکره کننده روسیه و همچنین نماینده چین در مذاکرات در هتل کوبورگ شهر وین در حال برگزاری است.

علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران که روز دوشنبه بعد از سفری دو روزه به تهران، به وین بازگشت، امروز (چهارشنبه) ۲۹ دی ماه نیز با نمایندگان اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام در وین به گفت‌وگو نشست.

دیروز سه‌شنبه نیز مذاکرات در دو سطح رؤسای هیأت‌ها و کارشناسان ادامه یافت و موضوعات مختلف به خصوص بحث راستی‌آزمایی و تضمین‌ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در جلسه صبح سه‌شنبه کارشناسان ایران، اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی حضور یافتند و در نوبت عصر نیز نشستی بین رؤسای هیأت‌های ایران و سه کشور اروپایی و همچنین نماینده اتحادیه اروپا برگزار شد. در نشست عصر سه‌شنبه که تقریبا سه ساعت به طول انجامید، جزییات متن پیش‌نویس و برخی ایده‌های طرفین مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز روز سه‌شنبه در توئیتی با بیان اینکه بعضی‌ها از شکست سیاست فشار حداکثری درس نمی‌گیرند، اعلام کرد: ایرانی‌ها کاملا حق دارند که تضمین‌هایی را درخصوص عدم تکرار خروج آمریکا از برجام درخواست کنند. 

 انریکه مورا هماهنگ‌ کننده کمیسیون مشترک برجام نیز که به روسیه سفر کرده در نشست‌های دو روز گذشته (دوشنبه و سه‌شنبه) در وین حضور نداشت. وی قرار است امروز به وین بازگردد.  

علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران عصر دوشنبه ۲۷ دی ماه به وقت محلی با نمایندگان اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) عضو برجام در هتل کوبورگ شهر وین به گفت‌وگو نشست.

روز یکشنبه هم نشست کارگروه رفع تحریم با حضور کارشناسان ایران و گروه ۱+۴ در هتل کوبورگ وین در برگزار شد. علاوه بر این جلسه کارگروه سوم (ترتیبات اجرایی) هم با حضور کارشناسان ایران و گروه ۱+۴ در هتل کوبورگ شهر وین پایتخت اتریش برپا شد.

به گزارش فارس، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز روز (دوشنبه) ۲۷ دی ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مذاکرات وین با بیان اینکه اختلافات مهمی باقی مانده و البته بن‌بست لاینحلی نداریم، گفت:‌ بسیاری از جداول و ستون‌های این جداول آماده شده و بخشی از پرانتزها نیز پاک‌سازی و توافقات درباره ایده‌ها تا حدود بسیار زیادی انجام شده و در حال تبدیل به جملات و کلمات هستند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز روز جمعه ۲۴ دی ماه پس از دیدار و گفت‌وگو با «وانگ یی» همتای چینی در اظهاراتی درباره مذاکرات اظهار داشت: امیدواریم در وین به یک توافق خوب و در زمانی کوتاه دست پیدا کنیم. نقش چین در این موضوع در کنار روسیه بسیار مهم است و امیدواریم طرف‌های غربی هم با نگاهی واقع بینانه و با هدف نیل به یک توافق خوب که حقوق و منافع ملت ایران در آن دیده شود، مذاکرات را در وین دنبال کنند و دارای ابتکار عمل باشند. اشکالی که در طرف غربی وجود دارد و امروز هم به وزیر خارجه چین توضیح دادم این است که هم سه کشور اروپایی و هم آمریکا در Non-paper هایی که تبادل می‌کنند و یا پیام‌هایی که از طریق برخی واسطه‌ها می‌فرستند، حرف‌های خوب می‌زنند، اما هیچ ابتکار عملی را ارائه نمی‌دهند. 

وی گفت: رفتار غربی‌ها در مقایسه با اظهاراتشان مبنی بر این‌که نگران هستیم و عجله داریم، عدم ابتکار غربی‌ها نشانگر آن است که در رفتار و گفتارشان تعارض وجود دارد و امیدوار هستیم از این مرحله عبور کنیم و این جا با صدای بلند مایلم اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به یک توافق خوب در کوتاه‌ترین زمان ممکن استقبال می‌کند، ولی این بستگی به طرف‌های غربی دارد.

گفتنی است، علی باقری و مذاکره کنندگان ارشد سه کشور اروپایی روز جمعه ۲۴ دی ماه در پی تفاهم انجام شده و به منظور انجام مشورت ها با پایتخت ها به کشورهای متبوعشان بازگشتند ولی در این مدت نشست‌های کارشناسی در وین در جریان بود.

شهر وین پایتخت اتریش در دور هفتم مذاکرات نیز ۱۴ روز میزبان هیأت‌های مذاکره کننده بود. مذاکراتی که هشتم آذر ماه آغاز و ۱۲ آذر برای مشورت‌ طرف‌های اروپایی درباره دو پیشنهاد طرف ایرانی با تنفسی چند روزه متوقف شد و دوباره ۱۸ آذر ماه از سر گرفته شد. نیمه دوم مذاکرات نیز از ۱۸ آذر ماه آغاز و جمعه ۲۶ آذر ماه با برگزاری نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام پایان یافت و مقرر شد که هیأت‌ها به پایتخت‌ها مراجعت کنند و بزودی به وین بازگردند که این دور از مذاکرات ششم دی ماه شروع و تا نهم دی ماه ادامه یافت و بعد از تنفسی سه روزه به مناسبت سال نو میلادی مجددا روز دوشنبه ۱۳ دی ماه از سر گرفته شد و تا روز جمعه ۲۴ دی ماه با حضور مذاکره کنندگان ارشد ادامه داشت. براساس تفاهم حاصله مذاکره کنندگان ارشد ایران و سه کشور اروپایی برای مشورت با پایتخت‌ها دو روز وین را ترک کردند و باز روز دوشنبه ۲۷ دی ماه مذاکرات در سطح مذاکره کنندگان ارشد از سرگرفته شد و کماکان نیز در جریان است.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۲۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۹
    2 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس